March 19, 2010

Kuu sanoo jotta kylvä



Tästä se taas alkaa :) Kylvettynä ylläoleviin purnukkoihin oikealta vasemmalle ja ylhäältä alas: ruohosipuli, basilika, sitruunamelissa, salvia, kalebassi, kiinansipuli, persilja, timjami, oregano ja hernettä versoontumassa.

Ja jääkaapissa laventelia saamassa pientä kylmäkäsittelyä. Jos onnistuis tällä taktiikalla paremmin. Noin viikon pidän sitä sielä ja sit nostan lämpimään.


Jätin tänävuonna kokonaan kylvö- ja taimimullan käyttämättä kun lueskelin vanhasta paperipäiväkirjastani että se oli ennenkin aiheuttanut huonoa itävyyttä. Se haisikin kieltämättä ihan hitusen homehtuneelle. Laitoin sitä vaan herneille ja taidan käyttää mokoman sekundapussin vaan versotuksiin.
Kokonaan ei tarvitse pelätä kylvömultien ostamista kuitenkaan. Oli vaan sattunut huono erä ja koska sitä ei mene niin paljoa niin kärsin siitä pussukastani sitten näemmä toiseenkin otteeseen. Kelpoa kylvömultaa saa perus puutarhamullasta ja hiekasta tai kaktusmullasta. Puutarhamultahiekkamix voipi tulla jopa paljon halvemmaksi ;) Sillä mennään tänävuonna. Ja millin hiekkakerroksella kylvösten päällä, jos sitäkään, mutta torjuu se silti kivasti pintamullan elämää (homeet ja pikkukärpäset).

Lokakuussa kyvettyjä sitruksia on myös kasvanut jo pikkutaimiksi. Omassa purkissaan yksinäisenä on sitruuna. Sen kaksi muuta kaveria kuoli :/ Takapurkissa neljä klementiiniä.

2 comments:

  1. Ihan hyviä niistä tuli. Parvekkeelle asti en niitä saanut, joten muru päätyi ronkkimaan niitä verhonkiskoista ja millon mistäkin alas aina vlillä :D Ja toki koska sitten kasvoivat niin pienessä multatilassa, niin hedelmät jäi viiteen pieneen kappaleeseen. Kuivasin ne toki, mutta niistä jää niin pieninä kovin hauraita. Joskus sit koittas taas uudestaan. Hirmu hauska kasvatettava se on :3

    ReplyDelete