March 15, 2010

LoL! Ananas :D

Laitoin joskus ennen joulua, ehkä, kaupasta ostetun ananastupsun veteen ja kasvattihan se juuriakin ja kaikkea, mutta kuivui lopulta vaan onnettomasti kasaan niin, että vaan muutama lehti säilyi jotenkuten vihreänä. Kasvupiste näytti kuolleen, eli siis se kohta mistä uusia lehtiä puskee. lakkasin sitten pitämästä sillä vettä ja annoin kuivua loppuun asti ja unohdin sen sinne hyllykölle omaan kuivuuteensa. Ne muutama lehti sillä sitkeästi pysyi sellasina wannabe-vihreinä. Lähinnä harmaantuneina. Kaikki loppu näytti kuivavan ihan korpuksi.

Mutta "HAH!", sanoi ananas ja alkoi kasvaa :D Huomasin, että se kasvatti uuden pienen tupsun lehtiä ja sieltä ne vaan puski elinvoimaisina täysin kuivuneen lehtiryppään keskeltä. Se on ollut siis täysin ilman vettä jo useamman kuukauden tässä ja Nyt se päättää alkaa kasvaa? :D



En jaksanut sitä enää istuttaa uudelleen, vaan otin ja tutkin sen. Tästä tutkimuksesta viisastuneena onnistun ehkä seuraavalla kerralla paremmin, jos innostun ananasta kasvattamaan.



Se oli siis kuivunut vain pinnalta, ja kuivattanut kaikki turhaksi kokemansa lehdet. Sisusta oli silti täynnä elinvoimaa, uinuvia silmuja ja kosteutta. vain pinta oli kuivunut niin kovaksi, ettei siitä läpi päässyt haihtumaan kosteutta. Nokkela rehu. Nyt se varmaan päätti alkaa kasvaa taas, kun auringonvalo on tässä kuussa lisääntynyt huimasti ja lämmittää kivasti. Eli vaikka se näytti täysin kuolleelta, niin oisihan se pitänyt arvata, että ne pari nipinnapin vihreää lehteä meinaa elämää :)

No comments:

Post a Comment