July 23, 2009

Toriostoksia

Koska vanhat siemeneni eivät enää ihan kunnolla itäneet ja valloittaneet koko taloa, niin käytiin sitten tänään hakemassa torilta minikasvariin vähän täytettä. Kukkia en vieläkään ostanut, mutta jospa laventeli toisi kohta väriä. Kaveriksi ostin sille ison ruohosipulin, joka on kyllä vielä nuupallaan kaikesta höykkyytyksestä. Iso nippu meni jo jääkaappiin siitä. Katotaan sit uudestaan kuin paljon leikkaan sitä alas kun se toipuu/ei toivu :D

Lykkäsin kaverukset astetta isompiin ruukkuihin ja laitoin palasina molemmille yhden lannoitepuikon pohjamultaan.



Ikkunalaudalla ei edetä ihan yhtä vauhdikkaasti kuin voisi toivoa (paitsi tietenkin basilika jonka elinvoima on jumalaista n.n ). Laiskuudesta sakotetaan ja niin sakotetaan myös siitä kun unohtaa sumuttaa. Timjamit karsiutuivat kolmeen raaskuun kun ei ne ohuet langat jaksaneet sitä yhtä traagista kuivuuspäivää ja ne kasvaa muutenkin ihan raaskuna vielä. Saa nähdä saako noista vimpuloista talven yli yhtäkään. Vois olla fiksumpaa kasvattaa timjamia sellasena narusotkuna vaan ikkunalaudalla. Ei oo nannat olosuhteet timjamille tossa.

Kuvassa ylhäältä oikealle; basilika, persilja, timjami ja oregano.


Persiljat kasvaa kanssa vähän hitaammin kun yleensä (myöhäsellä kylvölläkin on tosin osuutta asiaan). Vois ehkä muistaa ruohosilppua käydä leikkelemässä noille jos siitä piristyisivät, eiväkkä ottais niin itteensä tota ikkunalautaa :D. Oreganot on vampuloita kanssa, mutta en aio latvoa niitä vieläkään. Ootan siltä ja basilikalta ekoja kukkia ennenko pätkäsen. Vahvistaa mukavasti molempien aromeita se.

No comments:

Post a Comment